24 Ağustos 2010 Salı

Rize Şehir Stadı

Stadın Adı: Rize Şehir Stadı
Kapasite: 15197
Kullanan Takım:
Çaykur Rizespor
Maliyet: 10 m€



İşte ülkemizin son model stadlarından biri: Rize Şehir Stadı. Ülkemizde maalesef bu tür yeni stad projeleri bir elin parmağını geçmeyecek sayıda.
Euro2016 adaylığımız, herkesi bu tür yeni projelerin artacağı yönde heyecanlandırsa da maalesef mutlu sonla bitmedi. Ama önümüzdeki 10 yılda küçük şehirlerimizde bu tür küçük ve "modern olmaya aday" stadların yapılacağını umuyoruz.

Rize stadının ismi konusunda her geçen gün yeni haberler okuyoruz. Bir dönem stadın açılışını yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin stada verileceği konuşuluyordu. Ancak Recep Tayyip Erdoğan stada isminin verilmesi konusuna çok sıcak bakmadığı için bundan vazgeçildi. Bugünlerde ise stadın ismi için sponsor arayışlarına hız verildi.


Stad hakkındaki düşüncelerim

Rize Şehir Stadı, Türkiye standartlarının üstünde bir stad. Stadın kapasitesinin Rize için yeterli olacağını düşünüyorum. Zaten ileriki yıllarda stadın büyütülmesi gibi durum oluşursa tribün yapısı ve stad çevresi gibi unsurlar bu büyütmeyi mümkün kılacak şekilde.

Artılar: +iyi zemin +kaliteli skorbord

Eksiler: -tribünlerden sahaya inen şekilsiz merdivenler -tribünler daha dik olabilirdi

Rize stadının ilerleyen yıllarda daha da güzelleşeceğini düşünüyorum. Açılır-kapanır koltuklar ve dijital reklam panoları gibi modern stadların vazgeçilmezleri yakın zamanda Rize Şehir Stadı'nda da göreceğimiz güzelliklerden bazıları olacaktır.